2013 M. VASARIS. PASAULIO SO ŽIEMOS ŽAIDYNĖS PIETŲ KORĖJOJE. PUIKUS LIETUVOS ATLETŲ PASIRODYMAS

Visus tris įmanomus laimėti aukso medalius Pasaulio SO žiemos žaidynėse 2013 m. vasario mėn. Pietų Korėjoje, būsimų 2018 m. Olimpinių žiemos žaidynių sostinėje PyeongChange, iškovojo Utenos specialiosios mokyklos – daugiafunkcis centro ugdytinė, Utenos prekybos, parduotuvės „Rašė“ darbuotoja Rūta Tuskenytė. To nepavyko padaryti niekam iš žaidynėse lenktyniavusių slidininkų. Rūta laimėjo 2,5 km. klasika, 5 km. laisvu stiliumi ir su komandos draugais sprinto estafetėje 4x1 km.

Dar du aukso medalius žaidynėse laimėjo, šiais metais labai progresuojantis centro moksleivis, slidininkas, Molėtų vaikų globos namų auklėtinis Robertas Ivanauskas, laimėjęs 2,5 km. laisvu stiliumi moksleivių grupėje ir estafetėje 4x1 km. Moksleivių grupėje, 5 km. Distancijoje, laisvu stiliumi Robertui atiteko bronzos medalis. 

2 aukso medalius, 22-29 m. vyrų grupėje, 5 km. laisvu stiliumi ir estafetėje 4x1 km. iškovojo centro auklėtinis Aurimas Jasiulionis, o sunkiausioje 7,5 km. distancijoje pelnė sidabro medalį.

Gerai startavo ir centro ugdytinis Erik Garbul, 22-29 m. vyrų grupėje, 2,5 km. Distancijoje, laimėjęs aukso medalį ir su komanda ir su komanda čempionu tapęs estafetėje 4x1 km. Sprinto rungtyje, 1 km. distancijoje Erik laimėjo sidabro medalį.

Gerai žaidynėse pasirodė ir uteniškė Lina Šumskytė. Sniegbridžiais 200 m. distancijoje ji iškovojo aukso, su komandos draugais estafetėje 4x400 m. apdovanota sidabro medaliu. Sniegbridininkė Kristina Martinonytė sidabro medalį pelnė estafetėje 4x400 m.

Visus slidininkus ir uteniškes merginas sniegbridininkes atsakingiems startams ruošė slidinėjimo specialistas, Treneris – ekspertas, LSOK prezidentas Zenonas Misiūnas.

Gerų rezultatų pasiekė ir Radviliškio rajono Šeduvos gimnazijos specialiojo ugdymo skyriaus ugdytiniai. Raimondas Vaicekauskas sniegbridžiais užtikrintai laimėjo 400 m. distancijoje ir tapo žaidynių čempionu. 800 m. distancijoje jis buvo antras ir iškovojo sidabro medalį. O su komandos draugais estafetėje 4x400 m. ir gi laimėjo sidabro apdovanojimą. Sidabro medalį sniegbridžių estafetėje 4x400 m. iškovojo ir kitas šeduviškis Algirdas Grakauskas. 200 m. ir 400 m. distancijose jis iškovojo bronzos medalius. Minėtus atletus varžyboms ruošė kūno kultūros mokytojas metodininkas Arūnas Bagdonas.

Visi Pasaulio SO žaidynėse PyeongChange startavę slidininkai ir sniegbridininkai verti dėmesio ir pagarbos už ryžtą siekiant pergalių, kovingumą, ištvermę ir pasiaukojimą, kad Lietuvos SO delegacijos, kuriai vadovavo Lietuvos SO sporto programų direktorė kaunietė Dovilė Šertvytienė ir jos padėjėja bei antroji slidininkų trenerė Asta Misiūnaitė, vardas būtų minimas su pagarba. Žaidynės jau tapo istorija. Lietuvos SO komitetas ir jo valdyba jau planuoja ateinančius naujus startus.

2014 m. Belgijoje, Antvepene vyks Europos SO vasaros žaidynės, o 2015 m. JAV Los Angele Pasaulio SO vasaros žaidynės.